Презентация / Описание / Каталог / Новости / Контакт
умный дом
Domintell
Хай-Тек Хаус




Публикации в СМИ

Система запобігання затопленню. Репортаж на Першому Національному.


Продовження циклу відеорозповідей про технології автоматизації житла. Перший Національний канал розповідає про систему запобігання затопленню.

Текст сюжету:

антипотоп

Прийшли до дому, а Вас замість улюбленого песика зустріли рибки Ніагарського водоспаду, вірніше – затоплення. Перші дії – схопити ганчірку і таз. Але такі методи вже не врятують. На часі нова система запобігання протіканню води. Для тесту зімітуємо потоп: ллємо воду на спеціально встановленні датчики. І ось, так званий контролер звуковим та світловим сигналам сповіщає про аварію. Водопостачання припиняється автоматично. Тож можете спокійно йти у своїх справах, адже на варті гарний охоронець.

Андрій Бутков (бренд-менеджер компанії «Теплолюкс»)
«Датчики непосредственно устанавливаются в помещениях, где есть подвод водоснабжения. Если говорить о кухне, то клапана устанавливаются непосредственно на трубу водоснабжения, а датчики ставятся в возможных местах утечки воды».

защита от протечки

Як кажуть, фахівці компанії «Хай-Тек Хаус», є два варіанта встановлення давача. Перший – врізати його в підлогу, плитку чи покриття контактними пластинами догори. Давач має виступати над рівнем підлоги на 3-4 міліметри. Це запобігає хибній тривозі. Другий варіант – покласти на підлозі біля мийки контактними пластинами вниз.

защита от затопления

Андрій Бутков
«Датчики ставятся под бытовыми приборами, такими как стиральная машина и посудомоечная машина. Если это ванная и туалет, то устанавливаются вблизи раковины ванной, или вблизи бачка, где у нас используются очень часто гибкие шланги».

застраховаться

На саме встановлення піде від двох до восьми годин. Якщо у вас маленька квартира система коштуватиме близько 450 доларів: 350 – за обладнання, 100 – за роботу майстра. Та можна і зекономити, встановивши систему власноруч.

Володимир Федощук (генеральний директор компанії «Хай-Тек Хаус»)
«Контролер встановлюється як і звичайний вимикач чи розетка, до нього підходять виходи з давачів протічки, і від самого контролера проводами підключаємо електромагнітні клапана, які, власне і перекривають воду. Все просто!»

антипотоп

Дізнатися, про затоплення можна і за допомогою SMS. Для цього потрібне додаткове обладнання, що коштує 200-300 гривень. І ще: встановити ці модні давачі можна будь-де, навіть на стелі, бо ж від неуважних сусідів не застрахований ніхто.


Джерело інформації: Перший Національний канал

Handle
your well-been